Telfort, test je communicatie!

Door StephanVierkant op woensdag 10 juni 2015 09:58 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 4.752

Ik ben al geruime tijd klant bij Telfort en ik moet zeggen dat de Telfort-reclames redelijk recht doen aan hoe ik het bedrijf ervaar. Dezelfde kwaliteit als KPN, maar dan iets meer uitgekleed. Inmiddels weet ik waar ze op bezuinigen: de communicatie naar bestaande klanten.

Ik kon niet inloggen op de Mijn Telfort app, dus vroeg een nieuw wachtwoord aan. Die kwam niet, ook niet na enkele uren. Toen ik via een ander formulier een wachtwoord aanvroeg, kwam het volgende SMS'je binnen:
Geachte klant, het wachtwoord voor uw MijnTelfort account % is %.Blokkade van premium SMS diensten kunt u eenvoudig regelen via Mijn Telfort.
Daar heb je dus weinig aan.

Ook andere mails worden blijkbaar niet getest, want alle mails van Telfort (behalve de reclamemails) bevatten een of meerdere fouten. Een korte bloemlezing:

Gesprek op jjjjmmdd

http://static.tweakers.net/ext/f/B4MAHjZ2Jr8FozFnAwE24WZi/full.png
Het is "Geachte heer/mevrouw" als aanhef, "De heer [achternaam]" als adressering. Hier kiest Telfort voor een verrassende combinatie. Maar wanneer was dat gesprek precies?

%

http://static.tweakers.net/ext/f/oznrWPXi0ONDXFyjBjRvCQhU/full.png

"Uw is omgezet"

http://static.tweakers.net/ext/f/b9CvvqDLXsbcgeqps9Qpsv46/full.png

Volgende: Het dode spoor van Wordpress 12-'15 Het dode spoor van Wordpress
Volgende: RTL, zo moet je dus geen apps bouwen 11-'14 RTL, zo moet je dus geen apps bouwen

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 10 juni 2015 10:04

Gelukkig heeft de klantenservice een makkelijk te onthouden emailadres: noreply@

Laten we het er maar op houden dat stagiairs tenminste goedkoop zijn om je mailscripts in te richten.

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 10 juni 2015 10:11

ik regel alles via hun forum of anders via de facebook-pagina, dat gaat meestal binnen een dag of twee...

Door Tweakers user StephanVierkant, woensdag 10 juni 2015 10:14

TIGER79 schreef op woensdag 10 juni 2015 @ 10:11:
ik regel alles via hun forum of anders via de facebook-pagina, dat gaat meestal binnen een dag of twee...
Ik regel alles via Twitter, dat gaat nog een stuk sneller.

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 10 juni 2015 10:22

ik gebruik geen twitter dus dan gaat dat niet door... Hun forum daarentegen heb je niets speciaals voor nodig....

Door Tweakers user himlims_, woensdag 10 juni 2015 11:18

TIGER79 schreef op woensdag 10 juni 2015 @ 10:22:
ik gebruik geen twitter dus dan gaat dat niet door... Hun forum daarentegen heb je niets speciaals voor nodig....
twitter is publiekelijk; wil je shit geregeld hebben ... vinden bedrijven imago schade niet zo leuk. en dus worden dat soort zaken sneller(beter?) in behandeling genomen.

Door Tweakers user Erwin, woensdag 10 juni 2015 11:47

Zelfs op Twitter reageerden ze niet na herhaaldelijk vragen. Probleem is er nog steeds (nieuwe sim nooit geactiveerd dus gedwongen de oude te gebruiken) maar ik ga er niet meer achteraan. Komt over een jaar wel als ik ze ga verlaten en mijn nummer portret.

Door Tweakers user jbdeiman, woensdag 10 juni 2015 13:10

Erwin schreef op woensdag 10 juni 2015 @ 11:47:
Zelfs op Twitter reageerden ze niet na herhaaldelijk vragen. Probleem is er nog steeds (nieuwe sim nooit geactiveerd dus gedwongen de oude te gebruiken) maar ik ga er niet meer achteraan. Komt over een jaar wel als ik ze ga verlaten en mijn nummer portret.
Misschien toch slim dit vooraf te doen:
Je nieuwe provider zal dat allemaal proberen te regelen, maar je nummer (ik ga er nu maar even vanuit dat je nieuwe sim op basis van hetzelfde telefoonnummer is?) staat nu voor Telfort aan zowel de oude als nieuwe sim gekoppeld.
Vaak zijn de technische systemen (Waarin je sim geactiveerd wordt) anders dan de registratie systemen. Straks krijg je de situatie dat Telfort je "nieuwe sim" stopt en overgeeft, terwijl dat je oude had moeten zijn. Je kan daardoor wat problemen krijgen met de aansluiting bij je nieuwe provider. ;-)

Door Tweakers user AMD1800, woensdag 10 juni 2015 14:08

Ja, die aanvraag als je het wachtwoord van je account bent vergeten. Dat werkt enigszins omslachtig.

Nadat je bij het wachtwoord aanvragen je telefoonnummer en de code hebt ingetypt, druk je op verder. Dan lijkt er te staan dat je code is verzonden, maar dat is dus niet zo. Klik nog een keer op verder (of wat er ook staat) om te bevestigen dat je een nieuw wachtwoord wilt aanvragen.

Door Tweakers user lordsnow, donderdag 11 juni 2015 02:56

Mijn oude SIM was kaduk. Zelf stuk gemaakt... nieuwe telefoon, en kan alleen kleiner format SIM in. Dus laten knippen. Heeft twee dagen gewerkt, en daarna niet meer. Oftewel, ik had een nieuwe SIM nodig. Mooi moment om te kijken naar een nieuw abonnement (met databundel, want nu een smartphone).

Zo gezegd, zo gedaan. Twee dagen later nieuwe SIM in de bus, met een brief er bij dat ik op X datum de SIM kon activeren op de Telfort site. Op de betreffende datum site bezocht, maar er werdt gevraagd naar het telefoonnummer EN een activatiecode. De code zou in de brieft staan. Niet dus.

Maar activeren kan ook door in te loggen in je Telfort account. Die had ik niet, dus die moest aangemaakt worden. Procedure doorgelopen op de Telfort site om mijnTelfort account te activeren. Resultaat: activatie code wordt ge-SMS'ed naar m'n mobiele nummer.

Maar m'n oude SIM werkt niet meer, en de nieuwe SIM wil ik juist activeren. En de SMS om het te activeren kan ik dus niet ontvangen. Kip / ei probleem.

Medewerker in de plaatselijke Telfort winkel kon de nieuwe SIM gelukkig wel activeren via z'n PC.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 juni 2015 03:00]


Door Tweakers user Nature, vrijdag 12 juni 2015 20:55

Ik heb ADSL van Telfort daar ben ik wel heel erg blij mee 30Mb/s abbo en ik krijg 28 Mb/s
ter vergelijking bij Tele2 20Mb/s abbo kreeg ik 12Mb/s. Bij KPN was het nog slechter gesteld
ik weet alleen niet meer precies hoeveel het was maar ik dacht iets van 8Mb/s van de 20Mb/s.

Reageren is niet meer mogelijk